Over onze Praktijk

Praktijk Thomassen is een kleinschalige praktijk voor Basis GGZ. De praktijk bestaat bijna 40 jaar (1978) en is gevestigd in een sfeervol pand in de Schildersbuurt te Groningen. We hebben een behandelaanbod voor jongeren, volwassenen en ouderen.

Uitgangspunt bij al onze zorgtrajecten is dat je wel degelijk zelf iets aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid kunt doen en dat je tevreden bent over onze hulp.

We bieden iedere cliënt:

 • effectieve zorg op maat in samenspraak met de cliënt.
 • snelle en accurate diagnostiek dankzij diverse online testen.
 • toegang tot je een eigen dossier, inclusief behandelplan, effectmetingen, huiswerkopdrachten, tools etc. Je kunt voortdurend je eigen behandeling evalueren en houdt toegang tot je eigen klantpagina, ook na de behandeling.
 • ondersteunende ontspanningsoefeningen en mindfulness online
 • effectieve coaching in relatie tot werkgever, bedrijfsarts, UWV, verzekeringen, bij issues rond leefstijl, gezondheid en ziekte.
 • vaardigheden en tools waarmee je jezelf in de toekomst kunt helpen
 • een betalingsregeling op maat als er meer sessies nodig zouden zijn dan je zorgverzekering vergoedt.

Tarieven

Het standaardtarief voor individuele sessies of relatietherapie is € 98,- per 45 minuten in het geval dat de behandeling niet door je zorgverzekeraar vergoed wordt. Raadpleeg de polis van je zorgverzekeraar om te kijken of je voor vergoeding in aanmerking komt.

Vergoeding

De zorgverzekeraar rekent niet af in sessies maar in zogenaamde “zorgzwaarte pakketten” en in minuten “directe” en “indirecte tijd”. Dit staat ook op de declaratie die je van je zorgverzekeraar ontvangt. Er zijn vijf zorgzwaarte pakketten:

 1. Onvolledig behandeltraject
 2. Basis kort
 3. Basis middel
 4. Basis intensief
 5. Chronisch

Meer informatie over tariefbeschikking Generalistisch Basis GGZ

Verwijzing

Je kunt zich rechtstreeks aanmelden door ons te bellen 050-3130526 of via het online aanmeldformulier. Voor een vergoeding is een verwijzing nodig van je huisarts, de bedrijfsarts of bureau jeugd-en gezinszorg.

Afzeggen van een afspraak

Als je onverhoopt niet op een afspraak kunt komen, wordt verwacht dat je minimaal 48 uur van te voren de afspraak afzegt. Het weekend wordt daarbij niet meegerekend dus een afspraak voor maandag dien je donderdag te annuleren.

Waarneming

Tijdens vakantie, bij-en nascholing wordt de waarneming in de praktijk onderling geregeld. Indien alle behandelaren afwezig zijn, wordt er waargenomen door een externe collega.

Bij crisis buiten kantooruren

 • ‘s avonds:: doktersdienst Groningen 0900-9229
 • ‘s Nachts of in het weekend doktersdienst Groningen 0900-9229
 • Crisisdienst Lentis: (moet al verwezen zijn; aanmelding crisisdienst gaat via de huisarts) 050-5223555
 • Hulplijn ondersteuning bij suïcidale gedachten:  0900 113 7 24 uur
 • Sensoor: Hulplijn 7x 24 uur: psychisch problematiek , depressie, eenzaamheid,sexueel misbruik, slachtoffer, verslavingsproblematiek, gezinsproblematiek,relatieproblematiek, ziekte etc. Sensoor: 0900-0767.of www.sensoor.nl, lokaal bellen:Groningen: 050 – 525 00 00. Voor andere plaatsen lokaal bellen,  zie www.sensoor.nl