Hulp bij kanker

Na de diagnose kanker

De diagnose kanker raakt alle facetten van je bestaan, ook dat van de mensen om je heen. Je bent vaak niet voorbereid op wat je te wachten staat, medisch, lichamelijk, psychisch en sociaal. Wij kunnen je helpen en doen dat al ruim 30 jaar tot tevredenheid van onze cliënten. In onze kleinschalige en sfeervolle praktijk bieden we zorg op maat aan kankerpatiënten, naasten en nabestaanden.

Je kunt bij ons terecht na de diagnose, tijdens de ziekenhuisfase en daarna. We kunnen je begeleiden bij revalidatie en herstel, re-integratie, maar ook als je ziekte chronisch is of de artsen niets meer voor je kunnen doen.

Hoe kunnen we je helpen

We maken samen met jou een plan van aanpak
We kunnen je met behulp van onze expertise begeleiden en coachen tijdens het ziekteproces zodat je bewuster keuzes kunt maken over je behandeling. Maar ook met verwerking en omgaan met emoties zoals angst, verdriet, boosheid, somberheid, sociaal onbegrip, eenzaamheid, verlies van eigenwaarde of identiteit. We kunnen je bijstaan bij relatie-en gezinsproblemen of bij zingevingsvragen.

online aanmelden

Onze werkwijze

We beginnen met een intakegesprek en een online aanmeldformulier waarmee je de eerste stap zet in het structureren van je klachten. In volgende sessies krijg je opdrachten mee die je online kunt invullen.We werken volgens de standaarden zoals vermeld op www.ggzstandaarden.nl.  » Meer over onze werkwijze 

Wordt het vergoed?

Ja, vanuit de basisverzekering wordt in ieder geval een aantal van onze sessies vergoed. Maar dit is wel afhankelijk van je zorgverzekeraar en of je een aanvullende verzekering hebt.
» Bekijk hier wat vergoed wordt

Behandelaars

We hebben als behandelaar allemaal ons eigen specialisme en eigen behandelvisie. Je bent natuurlijk vrij om te kiezen wie het beste bij je past. Een goede klik is namelijk erg belangrijk.
» Meer over Berni, Saskia en Jelle

kankerOver onze praktijk

Onze psychologenpraktijk is een kleinschalige praktijk, gevestigd in een sfeervol pand in het centrum van Groningen, opgericht in 1978. Ons uitgangspunt is dat je wel degelijk zelf iets kunt doen aan je hulpvraag, ziekte, klacht of gezondheid. Daarnaast willen we dat je tevreden bent over onze hulp: cliënten die je voorgingen, gaven onze behandeling gemiddeld een 8.5 als rapportcijfer. We behandelen volgens de meest recente zorgstandaarden.
» Meer over de praktijk